Wandeldialogen: de Creatieve kracht van Stichting Kezban

Altijd een stapje voor

Wandeldialogen: een laagdrempelige, praktische en creatieve toepassing van de werkwijze van Stichting Kezban. Creatieve kracht zit in iedereen. Bij Stichting Kezban krijg je alle kansen om je creatieve kracht te laten zien. En juist in uitdagende omstandigheden maak je het verschil. Onze medewerkers krijgen alle ruimte om hun creativiteit toe te passen.

Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld

In de afgelopen maanden waren fysieke groepsontmoetingen in ruimtes niet toegestaan. Maar, fysiek contact is van wezenlijk belang voor onze doelgroepen. Niet iedereen heeft de middelen en mogelijkheden om online thuis persoonlijke gesprekken te hebben. Maak maar eens een beeld bij de volgende situatie: eem vrouw zit aan de keukentafel met een computerscherm voor zich en heeft een gesprek met andere vrouwen over haar ervaring met geweld in huis, terwijl haar partner en kinderen om haar heen zijn. Je snapt wel, dat gaat echt niet samen.

Hoe houden we dan contact met de dialoog deelnemers? Dat was de vraag die Saniye Tezcan zichzelf stelde.

Wandelgroepen

In Nieuw West, tbij Vrouw en Vaart, organiseert Stichting Kezban, onder enthousiaste leiding van Nursel, sinds ongeveer 2 jaar, wandelgroepen in het Sloterpark. Vorig jaar kreeg Saniye het idee om het sportieve karakter van de wandelingen te combineren met dialogen. Dus methodische gesprekken tijdens het wandelen. De combinatie bevalt heel goed.
Dat praten en wandelen goed samengaan is geen geheim. Ook wandelcoaching is al een tijdje populair, onder coaches. Methodische groepsgesprekken zijn helemaal nieuw!.

Van wandelgroepen naar wandeldialogen

In 2019 is Nursel opgeleid om de socratische dialoogmethode toe te passen tijdens de groepswandeling. Dat bevalt goed en is populair in Nieuw West.
Nu de fysieke gesprekken onder druk kwamen te staan, door de Covid maatregelen, was het voor Saniye een logische stap om wandeldialogen voor te stellen in de andere stadsdelen. Stadsdeel Noord was meteen enthousiast. Saniye heeft een aantal dialoogleiders opgeleid in deze mooie toepassing van vrijblijvende wandelgroepen naar wandeldialogen. Met deze toepassing kunnen we blijvend huiselijk- en eergerelateerd geweld bespreekbaar maken.

Ook enthousiast over wandeldialogen?

Wil je ook wandeldialogen in de wijk organiseren of eraan deelnemen? Stuur ons een berichtje via het contactformulier.

Lees ook

De dialoogleiders: het hart van Stichting Kezban

De dialoogleiders: het hart van Stichting Kezban

Het warme hart van Stichting Kezban   Stichting Kezban beschikt over een pool van 44 dialoogleiders die via de socratische dialoogmethode taboeonderwerpen bespreekbaar maken bij laagdrempelige organisaties en buurtinitiatieven in de wijken. Het belangrijkste...

Word Nu Dialoogleider