Help mee

Doneren

Stichting Kezban ondersteunen bij haar strijd tegen huiselijk en eergerelateerd geweld? Of door het bespreekbaar maken van taboe-onderwerpen? Met elke bijdrage die we ontvangen helpt u ons om ons werk voort te zetten.

Stichting Kezban ontvangt geen structurele subsidie van de overheid, alleen op project- en incidentele basis. Het draagvlak in de samenleving wordt gevormd door onze donateurs, zij blijven onmisbaar voor onze idealen.

Dialoogleider worden 

Vind je het ook belangrijk dat taboe-onderwerpen als huwelijksdwang, eergerelateerd geweld, gedwongen achterlating, huiselijk geweld en (homo)seksualiteit of seksuele diversiteit bespreekbaar worden? Ben je ervaringsdeskundige in een onderwerp of sleutelfiguur in een migrantennetwerk? Misschien is dialoogleider worden bij Stichting Kezban dan iets voor jou.

Aanmelding dialoogleider

Na aanmelding houden we eerst een uitgebreid gesprek met je om te kijken of de functie van dialoogleider echt iets voor je is. Daarna volgt een uitgebreide training om je goed voor te bereiden, zodat je straks zelf dialoogbijeenkomsten in de wijk kunt organiseren en begeleiden. De training bestaat uit 2 hele dagen theorie en oefenen, plus 2 dialoogbijeenkomsten met “training on the job”.

Training dialoogleider

Op de trainingsdagen leer je de Socratische dialoog Methode, maak je kennis met de 5 taboe-onderwerpen en leer je zelf een dialoogbijeenkomst begeleiden en organiseren, o.a. met een rollenspel. Hierna ga je mee met 2 echte dialoogbijeenkomsen: de 1e keer met directe begeleiding van je coach, de 2e keer meer zelfstandig met de coach op de achtergrond om je te helpen.

Bestuurslid worden 

Het bestuur van Stichting Kezban bestaat uit professionals met verschillende achtergronden en ervaring die allen met het thema verbonden zijn. Zij ontvangen geen betaling voor hun werk. Heb je affiniteit met het bespreekbaar maken van taboe-onderwerpen binnen migrantengemeenschappen? Interesse om mee te denken in een diverse en gedreven club? Dan zijn we benieuwd naar jou!

“Stichting Kezban is een laagdrempelige organisatie, die zorgt voor verandering en emancipatie. We kunnen samen veel betekenen voor de ander. Verandering begint bij jezelf. Als je open, oprecht bent, ben je een voorbeeld voor iedereen”..

Feretsheh, Dialoogleider

Expertise delen

Heb je specifieke kennis over één van de onderwerpen waar wij ons voor inzetten: huwelijksdwang, eergerelateerd geweld, gedwongen achterlating, huiselijk geweld en (homo)seksualiteit of seksuele diversiteit? Stichting Kezban is ook erg blij met jouw kennis en expertise. Heb je een idee voor een voorlichting of workshop of andere waardevolle ervaring die een mooie aanvulling vormt? Dan horen we graag van jou!

Ook hebben wij interesse in goede publicaties, scripties of rapportages die interessant zijn voor onze doelgroep. Deze plaatsen wij dan graag op onze website, zodat de informatie voor iedereen toegankelijk is.

Neem contact met ons op